UPRAVLJANJE MOJIM KOLAČIĆIMA

zašto upo­trebl­java­mo kolačiće

Uz pomoć kolačića možemo vam pružiti besprijekornu i sigurnu upotrebu naših internetskih stranica i osigurati ugodnu interakciju sa sadržajem na našoj internetskoj stranici. Uz pomoć tih kolačića bolje razumijemoistoriju upotrebe i prikazujemo sadržaj koji vam je bitan. Na ovoj stranici možete pregledati vrste kolačića i informacije koje obrađujemo te prilagoditi postavke prema vašim potrebama. 

šta su kolačići?

Većina internetskih stranica sprema malu količinu informacija o aktivnostima na stranici. Te informacije dolaze u obliku male tekstualne datoteke poznate pod nazivom kolačić. Oni se spremaju na vaš računar.

Budući da vam želimo pružiti najbolje moguće iskustvo pregleda stranica, naša internetska stranica funkcionira optimalno s omogućenim kolačićima. Oni nam omogućuju da vas prepoznamo kad ponovno posjetite našu stranicu i identificiramo i riješimo pogreške pa vam na taj način možemo pružiti brže i personalizirano iskustvo. Dodatni podaci spremaju se samo uz vaš pristanak, npr. kad nam ostavite podatke u zahtjevu za probnu vožnju.

Kolačići ne mogu napraviti štetu vašem računaru. Pomno biramo dobavljače treće strane koji postavljaju kolačiće u marketinške svrhe.

Neophodni kolačići

Ti kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i omogućuju određene funkcionalnosti poput onih koje su relevantne za sigurnost. Te funkcionalnosti obuhvaćaju podatke za prijavu, odabir jezika i kolačiće sesije. Brišu se nakon što zatvorite preglednik i ne mogu se deaktivirati.

 

Kolačići koji utiču na doživljaj i funkcionalnost

Ove kolačiće upotrebljavamo kako bismo poboljšali vaš doživljaj tokom korištenja web stranice. Na primjer, omogućuju nam da putem preglednika prikupljamo informacije o vašoj lokaciji kako više ne biste morali sami ispunjavati polja u obrascima.

 

Statistički kolačići

Kako bismo poboljšali svoju ponudu i web stranicu, u statističke i analitičke svrhe prikupljamo anonimne podatke. Ti kolačići pomažu nam utvrditi broj korisnika i uticaj određenih stranica u okviru naše web stranice te nam omogućuju optimizaciju sadržaja.

 

Marketing kolačići 

Te kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam tokom posjete stranici mazda.ba i drugim web stranicama i platformama mogli prikazivati personalizirani sadržaj i marketinške kampanje koje odgovaraju vašim interesima.

Postavke kolačića