LJUDI, DUŠA, AUTOMOBILI

Mazda je uvijek više od pukog automobila. Ona je portal u nove svjetove, bilo da se radi o našem bogatom japanskom nasljeđu, inspirirativnom osobnom doživljaju ili putovanju za koje želite da potraje zauvijek. Proučite širok raspon tema u našem online magazinu.

HRAM RYOANJI

Hram Ryoanji nalazi se u Kyotu u Japanu i posjetiteljima služi kao mjesto na kojem se mogu posvetiti samopreispitivanju, ali se i diviti čistoj estetici tradicionalne japanske arhitekture i dizajna.

 

Saznajte više
JAPANSKA IZRADA NOŽEVA

Selo Takefu poznato je po noževima i dom je zajednici majstora koji su se povezali putem zajedničke svrhe: izrađivati najbolje noževe na svijetu...

 

Saznajte više
JAPANSKI LAKIRANI PREDMETI

Tijekom tisućljeća izrada urushi predmeta razvila se iz tradicionalnog zanata u oblik ozbiljne umjetnosti koja se slavi zbog svoje upotrebe prirodnih i dugotrajnih resursa.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
#MAZDADISCOVERS

U našoj YouTube seriji #MazdaDiscovers istražujemo jedinstvene majstore zanata u Europi koji u stvaranju nevjerojatnih predmeta, umjetničkih djela i kulinarskih doživljaja kombiniraju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati dio su našeg genetskog koda.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
DETALJI ČINE SAVRŠENSTVO

U Mazdi savršenstvo nastaje ljudskim dodirom. Naši Takumi majstori rukama stvaraju i usavršavaju predmete, sve dok svaki detalj nije upravo onakav kakav bi trebalo da bude. Kako bismo oživeli tu ideju majstorstva, približili smo se – i to zaista blizu. Od glinenih modela do lakiranja, u saradnji sa Macrofyingom uvećane su male stvari koje naše automobile čine tako posebnim. Otkrijte Mazdu na način na koji je nikada ranije niste videli: ispod mikroskopa.

 

UVEĆAJ
NOVOOSMIŠLJENI ROTACIONI MOTOR

Inovativan i izazovan uz besprekoran rad – mogućnosti i ograničenja rotacionog motora oduvek su fascinirale automobilsku industriju. Nema bolje marke koja bi ih dovela do uspeha od Mazde.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
#MAZDADISCOVERS

U našoj seriji na YouTube-u #MazdaDiscovers istražujemo najjedinstvenije majstore zanata u Evropi koji u stvaranju neverovatnih predmeta, umetničkih dela i kulinarskih doživljaja kombinuju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati su u našem DNK.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
VRHUNSKI MAJSTOR ZA METAL

Yutaka Kawano Takumi je majstor vješt u stvaranju umjetnina putem oblika. Stručnjak je za obradu metala i njegov rad je simbol dizajnerskih i majstorskih vještina koje su vidljive na svim Mazdini vozilima koja izlaze iz proizvodne linije. Serija Mazda Stories odlazi u Hirošimu kako bismo pobliže pogledali njegov rad.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
SVE MALE I VELIKE ZNAČAJKE

Na prvi pogled nema smisla uspoređivati čahuru ovjesa, čiji svaki pojedinačni dio nije širi od 12,7 cm, sa štapićima za jelo. Međutim, između ta dva predmeta ima više sličnosti nego što vam se može činiti. Kao što Mazdin Yasuyoshi Mushitani objašnjava, čahura ovjesa puno je važnija nego što to izgleda na prvi pogled...

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
#MAZDADISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kölna u Rim kako bi se susreli s talijanskom najpoznatijom nonom koja već desetljećima izrađuje tjesteninu.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU
MAZDINA STRATEGIJA PRISTUPA S VIŠE RJEŠENJA

Od redefiniranja skromnog motora s unutarnjim izgaranjem do razvoja potpuno električnih automobila budućnosti, Mazda marljivo radi na tome da iz temelja promijeni način na koji razmišljamo o održivosti.

 

 

PROVJERITE NJIHOV ODABIR
MAZDIN RJEČNIK

Znate li koje je porijeklo naziva Mazda? Jeste li ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se što on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se s našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

 

PROVJERITE NJIHOV ODABIR
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVIJETU

Najuspješniji novinari iz Nizozemske, UK-a i SAD-a iz područja automobilizma pišu o nezaboravnim izletima na svim vrstama terena. Iznad norveških fjordova i kroz australsku divljinu, uz portugalsku obalu, u japanskim planinama ili ravno kroz srce Amerike. Saznajte što je te ceste učinilo nezaboravnima.

 

PROVJERITE NJIHOV ODABIR
IZ JAPANA U SVIJET: MAZDIN DIZAJN

Skriven jezik oblika i kako prostori između njih stvaraju dinamičan pokret. Otkrijte neke ključne koncepte japanskog dizajna na kojima počiva Mazdina filozofija. To je način na koji vožnju pretvaramo u inspirirativan i osoban doživljaj.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
MAZDA CX-5: EVOLUCIJA IKONE

Kako smo privukli sve poglede na naše japanske ideale o dizajnu i performansama? Priča o uspjehu Mazde CX-5 započela je konceptom koji je s vremenom postao jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom razredu. Pratite izvanredan uspon ovog automobila, koji je testiran i dokazan u ekstremnim uvjetima Arktika i vijetnamskih planina.

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU
MAZDA CX-5: UPOZNAJTE TVORCE

Upoznajte dizajnere i modelare kojima je dana sloboda da slijede svoju inspiraciju kako bi pretvorili Mazdinu viziju i filozofiju u najnoviju generaciju Mazde CX-5. Što je zapalilo njihovu maštu? Kako su to izveli?

 

PRIMAJTE NJIHOVE UVIDE

 

MAZDA MX-5 RF: PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Legendarni kabriolet odveli smo na izlet na vanjske Hebride. To je priča o okretnosti, prekrasnim prikazima i dražesnim iznenađenjima. Može li se spustiti krov bez kompromitiranja udobnosti vožnje u zatvorenom? Može li kompaktan dizajn još uvijek pružiti dovoljno prostora za sve što želite uzeti sa sobom?

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU